2011. június 11., szombat

Hollószelidítés


Valahol Sepsiszentgyörgy környékén kivágtak egy nagy fát. Rajta volt egy fészek, s abban két kicsi hollófióka. Még a szemük sem volt kinyílva. Lajcsi, akit a fotókon is láthattok, magához vette a két fiókát. A hollók az apjuknak tekintik Lajcsit, megszokták a közelségét, hogy gondozza, eteti őket. Marhafej koponyában kapnak enni, együtt mennek vadászni is.

5 megjegyzés:

 1. Nagyon-nagyon-nagyon tetszik! :) Kedvencem a harmadik fotó, de a többi is nagyon jól kifejezi a kettejük közötti kapcsolatot! Szívesen olvastam volna egy kis hozzáfűznivalót a madaras és madár történetéről, mert biztosan van.

  VálaszTörlés
 2. Szuper jó sorozat! Tetszik erőst, érdemes lenne többsz9r elmenned, és készíteni egy remek sorozataot az szelidítőről és madaráról.

  VálaszTörlés
 3. Remek sorozat érdekes szereplők. Én is kíváncsi lennék a részletekre: hogyan szelidültek ennyire meg stb.
  Remélem maguktól is tudnak táplálékot szerezni ezek a madarak, mert ha olyan sokáig élnek mint ahogy hírlik, akkor több mint valószínű, hogy túlélik a gazdit.:-)

  VálaszTörlés
 4. De jó, vannak még emberek, akik másképp szórakoznak, mint a megszokott időtöltés általi szórakozások adta lehetőségek...
  Üdvözletem,
  Ildah

  VálaszTörlés
 5. Remek tudósítás egy sajnálatos eseményről. Barbár módszer, ahogyan nekiesnek a favágásnak.
  Viszont picit irigylem ezt az embert, jó érzés lehet egy ilyen értelmes madárral foglalkozni és napról-napra látni a fejlődését. Kiváncsian várom a folytatást én is. :)
  Jó, hogy feltöltötted ezeket a képeket!

  VálaszTörlés