2011. február 9., szerda

A múlt rendszer ittfelejtett ékköve


Erre aztán igazán büszkék lehetünk. Mikor végre megérkezel a Békás szoros legszebb szikláihoz, leteszed az autódat a parkolónak épphogy nevezhető szűkös kis helyre, és akkor meglátod ezt. Hát nem lenyűgöző? Ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy nézne ki ez a szoros, ha nem Romániában lenne. Megengedné magának bármelyik más ország, hogy ilyen ocsmányságokkal vonja el a figyelmet természeti értékeinek szépségéről? Vagy azért hagyták ott, nehogy elfelejtsük, volt itt rosszabb világ is?Nem értem, és sajnálom. Hogy ilyen dolgokkal kell még mindig szembesüljön az, aki veszi a fáradtságot, és elmegy oda csodalátni. Pénzt költeni.És elborzadni, mert ez szégyen.

8 megjegyzés:

 1. Teljesen igazad van! Fel kéne robbantani! :))
  Egyébként milyen célt szolgált ez az ocsmány tákolmány?

  VálaszTörlés
 2. Azt hiszem hegyimentőknek volt ez oda kitéve, csak azt nem értem, akkor miért nem építettek egy kis faházat, vagy miért nem vitték el onnan azóta...rémes!

  VálaszTörlés
 3. Sajnos sok ilyen 'ékkővünk' van

  VálaszTörlés
 4. A felháborodásod jogos! A kérdésedre viszont az a válasz, hogy igen, ez más országban is megtörtént, nem is egyben. A példa jó, de sajnos nem kirívó!

  VálaszTörlés
 5. Sajnos ez van. De azt hiszem feleslegesen idegeskedünk emiatt. Remélem az idő ezt is megoldja, ahogy minden egyebet. Pl. valaki ellophatná ez a rusnya bódét és beadja ócskavasba...:-)

  VálaszTörlés
 6. Na ez egy jó ötlet :)

  VálaszTörlés
 7. Sajnálatos módon, nálunk Szlovákiában is hasonló a helyzet. Manapság nem igen törődnek egyesek a természet szépségeivel, pedig ha jobban belegondolunk, ez biztosabb jövedelemforrást, mint bármi más.

  VálaszTörlés