2010. december 3., péntek

vissza a Homoród mentére


Ez volt az a nap, amikor minden összejött. A fények, a felhők, volt szivárvány, és ahogy Várday Béla fogalmazott, apolkaliptikus fények. Soha nem voltam még fényképezőgéppel ezen a vidéken, ez volt az első alkalom, de abban biztos vagyok, hogy nem az utolsó. Viszont abban is biztos vagyok, hogy még egy ilyen napot soha többé nem fogok elkapni, mint akkor...

8 megjegyzés:

 1. Tenyleg jok a felhok, meg a fenyek...

  VálaszTörlés
 2. Nagyon drámai, igen ritka az ilyen 'apokaliptikus' fény

  VálaszTörlés
 3. Szinte hihetetlen, hogy ilyen megvilágítás létezik!
  Csodás kép!

  VálaszTörlés
 4. Igen, ez az amikor azt mondják, hogy a megfelelő helyen a megfelelő időben. Ilyenkor én hajlamos vagyok arra gondolni magamban, hogy csak a szerencsére fogják a dolgot, a fotósnak nem tulajdonítanak nagy érdemet. De igenis a legfőbb érdem az övé, mert ott volt, gép volt nála és tudta, hogy kell fényképezni, mert ez az a pillanat ami megismételhetetlen és tudta azt is, hogyan kell fényképezni.

  VálaszTörlés
 5. Kedves Erzsébet!

  Köszönöm a kommentet!:)
  Sokszor volt már olyan, hogy nem volt gép nálam, olyankor nagyon ki tudok akadni, de szerintem ezzel sokan vagyunk így:)Minden esetre akkor tényleg szerencsés napom volt...nálam volt a gép:)

  VálaszTörlés
 6. Én direkt azért vettem egy kis kompakt gépet, hogy mindig legyen nálam fényképezőgép, hátha meglátok valami érdekeset éppen a boltba menet.
  Persze nyilván nem DSLR minőségű lesz a kép, de a semminél jobb :)

  VálaszTörlés
 7. Hasonló problémával, hogy nincs nálam a kamerám én is összefutottam, ezért én tényleg mindenhova cipelem a gépet, bár az állványt az igazat megvallva, néha lusta vagyok.
  A kép, a kompozíció és a megvilágítás gyönyörű, de milyen formátumban dolgozol, hogy ilyen szemcsés lesz a végeredmény?

  VálaszTörlés
 8. Raw/ban, de az az igazság, hogy a képfeldolgozást még tanulnom kell, sokat, mert még amatőr vagyok :)

  VálaszTörlés